NYHETSARKIVET


 

2010-05-18
"Alright" i Sveriges radio
TEMESGEN's singel "Alright" börjar nu höras på radiostationer runt om i Sverige. Bland annat har Ljungbykanalen, Radio Sölvesborg och Radio Eskilstuna haft den goda smaken att lägga låten på sina spellistor.

 

 

2010-05-06

Hellsingland Underground går från klarhet till klarhet
Ännu en fin recension av HU's senaste album "Madness & Grace". Hämtad från Joyzine.se (betyg 4 av 5):
"Att de klarar att vara ombytliga utan att tappa tråden är den största styrkan hos Hellsingland Underground. Det manifesteras inte minst av Church Bells Through The Valley där orkestern är lika mycket svensk folkhemsrock som Red Hot Chili Peppers-stomp. ”Madness & Grace” är en minst lika stark skiva som sin föregångare och det vill inte säga lite". Läs hela recensionen här.

 

 

FRÖKEN UNDERBAR "Bjurholmsplan 2" (singel)


Bjurholmsplan två
är den första singeln från Fröken Underbars andra album
"Innan. Under. Efter.". Bjurholmsplan två handlar om konsten att hitta hem, i dubbel bemärkelse.

 

Om Fröken Underbars debutalbum "Mod" (2007) framkallade nyproggs-vibbar, har bandet med "Innan. Under. Efter." tagit ytterligare några proggressiva kliv; instrumentala partier, dramatik, diverse ljud- och effektexperiment får större utrymme, även om de känslofyllda plakat-texterna fortfarande leder vägen.

 

Singel-release 31 maj 2010. Albumet "Innan. Under. Efter." släpps 18 augusti 2010. (Granat Records/Musichelp)

Läs mer: www.frokenunderbar.com och www.granatrecords.se

 

 

 

2010-07-19
Sommarens skönaste musikupplevelse
 

Tommy Nilsson, Sulo, Pernilla Andersson, Irma Schultz, Uno Svenningsson,
Per Persson (från Perssons Pack) och Svante Grundberg bjuder på sommarunderhållning.
 

 

 

 

2010-06-18
Packmopedsturnén 2010
 Det är sextonde gången som de slitstarka och väl inkörda mopparna plockas ur garaget och får visa vad de går för. Att använda moped som transportmedel får den mest luttrade turnerande artist att blomma och bli 15 år igen. Inte ens ett intensivt regnande (som kommer nästan som på beställning varje år) brukar tära på humöret. Smilbanden töjs i takt med de körda milen och vid turnéns slut är alla medverkande överens om att det är det roligaste de någonsin gjort. I musikerkretsar känner alla till turnén och kön på medverkande är lång.

Årets artister är, förutom den musikaliske och andlige ledaren Göran Samuelsson: Plura, Ola Magnell, Sara Löfgren och Dregen.

Årets turnéplan:
27 juli, Hagfors - Uddeholmsladan

 28 juli Filipstad – Hennickehammars Herrgård

29 juli Rudskoga – Hembygdsgården

30 juli Kristinehamn – Södra Torget

31 juli Kil KIL – Fryksta station

1 aug  Karlstad – Café August

3 aug  Borgvik (Grums) – Hyttruinen

4 aug  Åmål – Café XO

5 aug  Sillerud – Hembygdsgården

6 aug  Arvika – Hillringsbergs Herrgård

7 aug  Sunne – Rottneros Park

>>>officiell hemsida

 

 

 

2010-05-26
Tomas Lindahl i P4 Göteborg
Thomas Lindahl, aktuell med albumet "Cinemascore" (24 maj) medverkade 26 maj i programmet "Radiohuset" och pratade med Lena Rångeby om albumet, om filmmusik och om hans unika tjänst som huskompositör på Göteborgsoperan.

 


 

2010-05-17
"Alright" i USA
TEMESGEN's singel "Alright" kommer inom kort att presenteras för drygt 450 nyckelpersoner inom reklamfilm, TV- och långfilmsindustrin i USA. Låten valdes ut bland drygt 150 andra och ligger nu med på en sampler som tas fram av det svenska bolaget MusicHelp" och som sedan skickas till dessa viktiga instanser.
"Alright" - snart i en hollywoodproduktion nära dig?
Läs mer: www.musichelp.se

 
 

HELLSINGLAND UNDERGROUND "Madness & Grace"
 

Hellsingland Undergrounds andra album, "Madness & Grace" gjorde en stilfull entré på topplistans sjätte plats när det släpptes. Releasespelningen på Lilla Hotellbaren i Stockholm var fullsatt. Bandet har hyllats, både i Sverige och utomlands, och deras unika "northern rock" sätter södra Norrland på musikkartan som en förlängning av södra USA.

"Det var länge sedan jag hörde en skiva i den här genren som är så här högklassig och övertygande på alla vis. Låtskrivande, texter, sång, musiker, sound, produktion. Allt är bra och framförallt är det inget kopierande utan en egen variant formad av välkända beståndsdelar. Hellsingland Underground förtjänar att bli riktigt stora. Och de borde få spela på varenda svensk festival i sommar. " (Tommy Granlund, Östra Småland)

"Diabolic Greetings From the Woods bjuder på nordiskt ursprung som aldrig har hörts över de amerikanska vidderna. Church Bells Through the Valley är det förlorade spåret från Born To Run. Pianoballaden A Short Time In the Sun hade Axl Rose velat ha med på sin comeback-platta. Vilket stimulerande gitarrspel; njutånger!" (Fredrik B. Nilsson, Nolltvå)

"Hälsingeskogen och musiksveriges bäst bevarade hemlighet borde upptäckas av fler. För det går att komma långt med en cowboyhatt, ovårdat skägg och bonnig estetik." (Anders Sundin, Situation Sthlm)


4 av 5 i Dagens Nyheter.
4 av 6 i Gefle Dagblad.

5 av 5 i Ljusnan.
4 av 4 i Värmlands Folkblad.

 

I sommar ser vi dem på följande platser:
15 maj TRANAN (Bollnäs)
19 maj SPHM SPRING FESTIVAL (Stockholm)
21 maj ZTYLE (Jönköping) 
03 jul HOLMTÅNGSFESTIVALEN (Åre)
08 jul ROCKWEEKEND
13 aug KATRINEHOLMSVECKAN
21 aug ROSEHILLS/SOMMARENS SISTA SUCK (Ljusdal)
28 aug CLOSE TO HOME FESTIVAL (Borås)

Läs mer: www.hellsinglandunderground.com


 

2010-04-03
THOMAS LINDAHL "Cinemascore"

Thomas Lindal inledde sin karriär med att komponera teatermusik på 70-talet (Studioteatern, Skånska Teatern, Malmö Stadsteater).
Han studerade musikvetenskap och komposition och flyttade därefter till Stockholm 1980 för att arbeta med musik till teater, balett och pantomim.
1984 gjorde han musik till Allan Edwalls Åke och hans värld och det blev det definitiva startskottet till en mängd musik för långfilm och TV.

Ett axplock ur Thomas kompositioner:
2006 – Min frus förste älskare
2005 – Pistvakt (långfilmen)
2004 – Danslärarens återkomst
1996 – Att stjäla en tjuv
1995 – Jönssonligans största kupp
1993 – Sunes sommar
1992 – Jönssonligan & den svarta diamanten
1989 – Dårfinkar & Dönickar (TV-serie)
1984 – Åke och hans värld
1991 – Sunes Jul
1995 – Mördare utan ansikte
1998 – Pip-Larsson
2002 – Dieselråttor och sjömansmöss

1993 debuterade Lindahl som operatonsättare med Alice i Underlandet på Lillan i Göteborg. Därefter har han skrivit ytterligare 5 operor och en del musikteaterföreställningar.
Thomas har dessutom i flera år samarbetat med poeten och estradören Jacques Werup. Detta samarbete resulterade bland annat i föreställningen ”Provinsens Ljus (1990), som filmades av Jan Hemmel och Jan Troell.

 

Thomas innehar också det hedervärda uppdraget som ”hus-kompositör” på Göteborgsoperan 2010.

 

17 maj 2010 släpper Thomas Lindahl albumet ”Cinemascore” – ett retrospektivt collage och en smakfull samling av hans film- och teaterkompositioner. Albumet släpps via Mars Music/Bonnier Amigo.

Läs mer: http://www.thomaslindahl.com/


 

 

2010-04-16
GÖRAN SAMUELSSON "Kugg" (26 mars)
 

Värmlands egen Bob Dylan och musikalisk ledare för den numera legendariska Packmopedsturnén - Göran Samuelsson - släppte sitt elfte album "Kugg" den 26 mars. Ett stänk av vemod och eftertänksamhet präglar både musik och text, orden är vackra och många gånger som ren poesi. "Kugg" är Görans mest stabila och helgjutna skiva i karriären.

 

 "...med det omisskännligt Samuelssonska tonfallet som är poetiskt, vemodigt och lite humoristiskt i texterna och behagligt småsvängigt, alternativt bluesigt, i melodierna." (4 av 5, Värmlands Folkblad)

 

"...som helhet är Kugg att betrakta som en vänskap som kommer att hålla länge."  (

4 av 5, Nya Wermlandstidningen)

 

"Det hela är ytterst stämningsfullt och smått magiska Vilsna själar är bara ett exempel på spår där Bengan Blomgren med diskret gnistrande små gitarrlicks" (Musikindustrin)

 

"Ta Richard Wolfs röst, Totta Näslunds texter och Ry Cooders stämning så har du Göran Samuelssons elfte album ”Kugg”. Samuelsson är en intressant svensk låtskrivare. Nu är det hög tid att han får sin plats i rampljuset, att han byter ut sina packmoppe-inspirerade budgetturnéer till en riktig bussturné över hela landet. Ge honom Björn Afzelius gamla kompband, lett av Bengan Blomgren, som reskamrater och vi har en given sommarsuccé!" (Michael Frohm, Allas Veckotidning nr 16/17)

 

"Mannen bakom femton packmopedsturnéer gör sitt elfte album. En värmländsk rockpoet med en röst som verkligen bär och med en repertoar som om den vore ett personligt skissblock. Kugg är en skiva som kan påverka semesterplaneringen för den som befinner sig i Värmland i sommar vid tiden för den sextonde packmopedsturnén. " (Dagens Arbete, Harald Gatu)

 

"Väl godkänt! Bäst: Vilsna själar. En av de bästa Dylan-låtar jag hört!" (Anders Carllng, Indrag)

 

Läs mer: www.fergusrecords.se eller www.packmopedsturne.se

 

 

  

 

<<<tillbaka